Sesongåpning på Sjusjøen

Tre utøvere fra Simostranda stilte opp på sesongåpningen på Sjusjøen i helgen. Her fikk de testet seg med eliten. I tillegg var flere sterke utøvere fra andre nasjoner også med.
Først ut av Simostranda løperne på lørdagens sprint var Ida Lien. Med god fart i sporet og grei skyting så ble det en sterk 21 plass (12 beste norske) i sin første sesongåpning med de store. Hun var godt fornøyd med sin start på sesongen.
Senere på dagen var det Dag Sander Bjørndalen og Martin Bjørndalen Mathisen som skulle bryne seg mot blant annet Bø gutta og 120 andre menn. Dag Sander gikk et fantastisk løp og med kun en bom gikk han gikk inn til en veldig sterk 24. plass. Martin gikk også et sterkt løp og ble nr 67 etter 3 runder i strafferunden.

Søndag var det fellesstart på programmet. Ida åpnet bra og med fullt hus på første skyting gikk hun ut på en 9. plass. På andre skyting ble det en bom, mens hun fikk to bom på hver av stående skytingene. Med fem bom totalt falt Ida ned til en 23 plass.
Etter Dag Sanders flotte løp på lørdag kvalifiserte han seg til A heatet for gutta på fellesstarten. Det var sterkt da Dag Sander fortsatt har ett år igjen i juniorklassen. Med 8 runder i strafferunden endte Dag Sander til slutt med en 40 plass i sitt heat. Martin gikk i heat B og gikk inn til en 47 plass.
Vi gratulerer alle tre med gode resultater i sesongstarten!

Da er det bare å glede seg til neste helg. Da er det Norges cup for seniorene på Geilo, mens det er Sparebank cup for aldersbestemte klasser og juniorer. Da blir det mange Simostranda løpere i aksjon!

Dag Sander
Ida
Martin