World Cup Holmenkollen

Takk til alle som møtte på funksjonærmøtet på Eikvang på tirsdag og spesielt til Ester som ordnet kringle og kaffe.
Det er fortsatt behov for flere, spesielt i rigghelgen 14 og 15 mars. Har du mulighet til å bidra så er det bare å kontakte Jens (93262923) eller Charlotte (95736779)
Som nevnt på møtet i går kommer funksjonæroversikten til å bli redigert helt fram til world cupen starter så det er mulig at noen må bytte plasser. Oppdatert funksjonærliste vil bli sendt ut til alle og lagt ut her på hjemmesiden rett før rigghelgen.
Håper alle gleder seg til å ta i mot verdenseliten til avslutningsrennene i årets world cup!

NM og NC på Dombås 14-16 februar.

Det var full fres for skiskytterne på Dombås i helgen.

Det ble arrangert Norgesmesterskap for juniorer, aldersklassene 17-22 år, i normalprogram og mix-stafetter på Dombås i helgen. De hadde lagt opp helgen slik at det var NM normal på fredag, Norges Cup i sprint lørdag og NM Mix-stafetter på søndag.
Etter at det ikke gikk helt veien i høyden i junior-VM for Hedda Thoresen Bolstad (K19) fant hun virkelig tilbake til vinnersporet igjen på Dombås. Med 18 treff på 20 skudd og stor fart i sporet ble hun Norgesmester på fredagens normal. Sivert Bjørndalen har også en sterk sesong og gikk inn til en 10 plass i M17.
Øvrige resultater:
Dag Sander Bjørndalen (M20-22) nr. 23
Kristoffer Solum (M20-22) nr. 40
Trym Blegeberg Skibrek (M19) nr. 63
Martin Bjørndalen Mathisen (Senior) nr. 16.

På lørdagens sprint ble det en utrolig spennende sekundstrid for både Hedda og Sivert. Det ble til slutt 3. plass for Hedda, kun fire sekunder fra seieren, mens Sivert kun var ett sekund bak vinneren og fikk med det en meget god 2. plass.
Øvrige resultater:
Dag Sander Bjørndalen (M20-22) nr. 13
Kristoffer Solum (M20-22) nr. 53
Trym Blegeberg Skibrek (M19) nr. 63
Martin Bjørndalen Mathisen (Senior) nr. 13.

NM mix stafett søndag:

Martin Bjørndalen Mathisen var med på stafettlaget for Buskerud som besto av Mari Wetterhus, Martin og Herman Dramdal Borge, begge fra Svene. De lå lenge og kjempet om gullet, men måtte se seg slått av Nord-Østerdal, så det ble en fin-fin sølvmedalje.

I juniorklassen 17- 22 år ble Hedda Thoresen Bolstad, Dag Sander Bjørndalen og Filip Fjeld Andersen nr 5 av totalt 29 lag.

I klasse 17-19 år ble Synne Herheim, Odin Dokken Berget og Sivert Bjørndalen nr 7 av totalt 28 lag

Seier til Ida i Martell!!

Ida imponerte stort på dagens fellesstart i IBU Cup i Martell. Ida holdt høy fart i sporet og skjøt 0-1-1-0. Hun gikk ut som nr 2 etter siste skyting, kun 1,2 sek bak Y. Zhuravok fra Ukraina. F. Hildebrand fra Tyskland gikk ut 1 sek bak Ida igjen. Halvveis ut i sisterunden klarte Ida å gå i fra og vant med 13.6 sek til Hildebrand og 20.8 sek til Zhuravok. Dette var Ida’s første individuelle medalje i IBU sirkuset!

Lørdag gikk Ida også en god sprint og ble Norges beste løper med en 9. plass. Ida fikk 2 strafferunder og var 58.5 sek bak vinneren. Ida ligger nå som nr 6 sammenlagt i IBU cupen. Det ble en rå helg for Ida i Martell og det er bare å gratulere henne med to fantastiske løp!