Vellykket ekstremtur

IMG_1063

Årets «59 grader nord» ble svært vellykket. 36 skiskyttere gjennomførte langturen i nydelig vær.

For fjerde gang arrangerte Simostranda IL ekstremlangturen «59 grader nord».

36 skiskyttere i alderen 11 til 21 år fra Simostranda og Team Skiguard Buskerud deltok lagvis i den lokale manndomsprøven søndag 21. juni. Både sykkel, rulleski og jobbesko måtte brukes for å komme seg rundt løypa som tok nesten syv timer å gjennomføre. Underveis i løypa måtte skiskytterne gjennom flere uventede poster. Quiz, gjørmebad, pil og bue samt tautrekking av bil sto på programmet.

På Moløkka stadion i Bingen var det straffespark-konkurranse. Den gamle stor-keeperen til Vikersund IF, Bjørn Olav Bolstad, voktet buret – og var flere ganger ute i full strekk for å redde skuddene fra finsiktede skiskytterbein. På bildet blir imidlertid veteran Bolstad overlistet av unge lovende Sivert Bjørndalen som setter ballen iskaldt i nota.

Årets «59 grader nord»-løype gikk i hovedsak i området Greenskauen – Vatnås – Letmolia og Bingen før utøverne ble sendt en hard runde over Stærkabyåsen. Avslutningsvis var det skytetest på stadion etter mange timers slit. Det satte konsentrasjonen på en meget hard prøve.

Flott sommervær sikret en god ramme rundt arrangementet, og fantastisk grillmatservering på Eikvang etter økta satte et næringsrikt punktum for en flott dag.

Odd Ramstad, Bjørnar Johannessen, Dag Bjørndalen, Synnøve Thoresen Bolstad og Ester Ramstad var arrangørstaben som hadde laget et supert opplegg for utøverne.

Tekst og bilde er godt skrevet og godt tatt av Per Skøien, om noen skulle være i tvil.