Bra løp av Ida i Obertilliach!

Vi gratulerer Ida med et fantastisk løp på gårsdagens sprint i Obertilliach. Ida gikk inn til en sterk 6. plass.

Etter rennene i Ridnaun har hun slitt med tett nese og litt sår hals, og måtte stå over normalprogrammet på onsdag. Derfor så smakte det ekstra godt med et godt løp før hun reiser hjem på juleferie. Ida står over Mix stafettene i dag pga at formen ikke har vært helt på topp de siste dagene. Vi gratulerer Ida og ønsker henne god tur hjem til Simostranda på juleferie!

Blomstersermoni i Obertilliach

Ny seier til Hedda i Norges cupen i skiskyting.

På lørdag var det normalprogram på Norgescupen, nå kalt Lerøy Cup, på Lygna Skisenter. Normal er den skiskytterøvelsen der man har 4 skytinger, to liggende og to stående, og ikke går strafferunder om man bommer, men får ett minutt tillegg for hver bom. Rennene på Lygna var også ett av mønstringsrennene for uttaket til vinterens junior VM som går i Lenzerheide i Sveits i slutten av januar.
Det snødde kraftig så det var tunge løyper, men Hedda Thoresen Bolstad som nå konkurrerer i Kvinner 19 år fortsetter der hun slapp i fjorårssesongen med en overbevisende seier. Hun bommet to ganger på første skyting, men med feilfri skyting på de tre neste vant hun til slutt med over minuttet.
Sivert Bjørndalen gjorde også ett kjempeløp og havnet på 5 plass med totalt 4 bom i Menn 17 år.
Andre deltagere fra Simostranda var Martin Bjørndalen Mathisen som ble nr 32 i seniorklassen, Dag Sander Bjørndalen ble nr 17 i Menn 20-22 år og Kristoffer Solum ble nr 47, også han i klassen Menn 20-22. På søndag var det sprint. Der skyter man en liggende og en stående serie og går en strafferunde for hver bom. En bom på hver av skytingene holdt akkurat ikke til pallplass for Hedda som endte på 4 plass.
Sivert følger opp gårsdagen med en ny topp 10 plassering. Også han fikk en bom på hver av skytingene og med god fart i sporet ble han nr 7.
Trym Blegeberg Skibrek hadde virkelig stilt inn børsa og traff alle blinkene. Det holdt til 40. plass i klassen Menn 19 år.
Øvrige resultater på sprinten: Martin Bjørndalen Mathisen nr 25 i Menn senior, Dag Sander Bjørndalen nr. 19 og Kristoffer Solum nr 64 i Menn 20-22 år og Karoline Holm ble nr 22 i Kvinner 19.

Sparebank 1 cup, 7-8 des. 2019

Første start er flyttet til kl 11.00 begge dager og innskyting blir da 9.00-10.45. Snøkanonene har gått for fullt de siste dagene og vi er glade for å meddele at Sparebank 1 cupen 7-8 desember blir arrangert som planlagt. Det kan bli noe kortere løypelengder i noen årsklasser.
Trekning av start- og innskytingslister publiseres på nett på torsdag kveld.
Det kan benyttes Vipps både til parkering og kiosk, Vippsnr. 124453.
Vi minner også om NSSF’s fluorforbud i klassene 16 år og yngre og ber alle respektere dette og tenke på egen helse og fair play.
Velkommen til skiskytterhelg på Simostranda!

Sesongstart Sparebank1 cup og Norgescup på Geilo

I helgen ble det arrangert første Sparebank1 cup renn for Buskerud skiskytterkrets og Norges cup for seniorer (Lerøy cup) for denne sesongen på Geilo.

Simostranda stilte med mange utøvere helt i fra nybegynnere til seniorer, og klubbens utøvere viser til gode resultater i flere av klassene. Flere utøvere tok med seg fine pallplasser og det lover godt for denne sesongen.

På sprint lørdag kom bl.a. Hedda T Bolstad på 2. plass i kvinner senior, Thomas Skikstein på 3. plass G14 og Henrik R. Thomassen på 2. plass i G13.

Søndag var det fellesstart fra 11 år og oppover og sprint for 10 år og yngre. I G16 fellesstart kom det 3 utøvere blant topp 7 hvor Håkon R. Thomassen kom på 2. plass, Erland Solum 4. plass og Aslak Aasand 7. plass.  Henrik R. Thomassen kom på 2. plass i G13.

Resultatliste Lerøy cup sprint og fellesstart.
Resultatliste Sparebank1 cup sprint og fellesstart. (Se eqtiming.no for resultatlister.)

Ida nr 6 i IBU!

Ida imponerte stort under helgens IBU-cup på Sjusjøen og fikk en sterk 6.plass på sprinten. Dette er det beste hun har oppnådd i internasjonal sammenheng. På sprinten fikk hun to strafferunder og hadde nest beste langrennstid. På torsdag og søndag ble det litt for mange bom og hun ble nr 21 begge dager. Ida viser imidlertid at langrennsformen er inne da hun også her var blant de raskeste.

Gratulerer med flotte resultater under helgens IBU renn!