Try-stafetten 2018

Simostranda stilte med flere lag på Try-stafetten i år også. En stor opplevelse for alle å gå i sporene der eliten har gått bare noe få dager før i Worldcupen. Flotte resultater ble det også for flere av lagene til Simostranda Il.

Det ble seier i gutter 11-12 år hvor Thomas Skikstein, Vår Emilie Solum og Henrik Røste Thomasen vant med god margin. I gutter 13-14 år gikk seieren til Simostranda med Erland Solum, Aslak Aasand og Håkon Røste Thomassen. I tillegg ble det en flott 13 plass i gutter 13-14 år hvor Sindre Rosenlund, Andreas Præsterud og Erik Fragått og 8. plass i menn 18 år hvor Emil Tangerud Viken, Kristoffer Solum og Ola Olafsby gikk. I tillegg gikk Elisabeth Hartz Braathen for Lier IL i jenter 15-16 år og Eskild Solum gikk i mixlag for Buskerud.

Guttelaget 11-12 år Thomas Skikstein, Vår Emilie Solum og Henrik Røste Thomassen.
Guttelaget 13-14 år Erland Solum, Aslak Aasand og Håkon Røste Thomassen

Mjøndalen-Simostranda

Mandag 19. mars hadde vi besøk av Mjøndalen sitt elitelag i fotball. De kontaktet oss i forbindelse med å finne på noe nytt, og tenkte da at skiskyting kunne være spennende å prøve. Ikke hele laget kunne stille, siden noen sliter med skader og andre var ute på annet oppdrag. Simostranda stilte med utøvere i aldersgruppen 13-16 år, pluss ett par juniorer, foresatte og Dag Bjørndalen stilte opp som teknikktrener. Siden det var flere av Mjøndalen sine utøvere som ikke hadde hverken skutt eller gått på ski/mye på ski, delte vi inn i to grupper hvor, slik at alle fikk prøvd både ski og skyting. Etter kyndig veiledning fra våre utøvere, foresatte og Dag, ble det en avslutning med stafett hvor vi delte inn lagene med to fra Mjøndalen og en fra Simostranda. Her ga alle alt, og flere av Mjøndalen sine spillere sa de ble «dønn slitne» selv om de syntes at de hadde gått en kort runde mellom hver skyting og inn til veksling (avkortet rekruttrunde). Har fått tilbakemelding på at de syntes dette var en kjempeflott kveld, og en uttalte i etterkant at han skjønte godt at det var fullt mulig å bomme når man kom inn med høy puls og skulle skyte på disse små blinkene.

Det kom en kommentar fra en av våre utøvere når en av de syntes at dette kanskje ikke var så vanskelig: Du må være klar over at du nå er på treningsnivå til de som begynner på skiskytterskole og er åtte år.

Til gjengjeld for denne kvelden vil Mjøndalen invitere de som var med ned på Isachsen stadion på en fotballkamp i sommer, med litt rundt dette. TAKK til dere som bidro til at dette ble en flott kveld.

Lese flere Mjøndalen-Simostranda

Resultater klubbmesterskap 22.03.2018

Vedlagt ligger resultater klubbmesterskap 2018. KlubbmesterskapSIL22.03.18

Veldig bra oppmøte med 40 startende. 8stk. startet i pudding/pudding+ klassen, og vinner i år var igjen Anstein Solum i pudding +, som viste gode takter i løypa og var suveren på standplass med 20 treff. Gjermund Holm viste styrke på siste stående i puddingklassen, og avgjorde til seier der.

Premieutdeling vil bli på avslutningskvelden i april. Nærmere info kommer.

Takk til alle sammen for en fin kveld.

Tusen takk

Tusen, tusen takk til alle dere som bidro til årets skiskytterfest her i Holmenkollen! Tilbakemeldingene vi får er helt strålende. Vi står fram som en særdeles god arrangør, og det er takket være hver og en av dere. Og i tillegg var definitivt været på vår side. Jeg håper alle har hatt flotte opplevelser i disse dagene. Det er det sporten handler om, arrangere gode konkurranser, få nye venner og skape gode minner! Tilbakemeldingen vi har fått er klinkende klare: dette er slik en world cup skal gjennomføres!

Tusen, tusen takk alle sammen!
Jens.

KM stafett og Sparebank1 cup

I helgen ble det arrangert KM i stafett lørdag for 11 år og eldre og nybegynnere gjennomførte sprint. Søndag var det sprint for alle utøvere.

Simostranda tok med seg KM gull i mix 13-16 år med Sivert Bjørndalen på første etappe, Elisabeth Hartz Braathen på andre etappe og Håkon Røste Thomassen på tredje etappe. I tillegg tok mix 11-12 år første plass, der gikk Thomas Skikstein, Vår Emilie Solum og Henrik Røste Thomassen. Simostranda stilte med flere lag både i 11-12 års klassen og 13-16 års klassen.

Søndag var det siste rennet i Sparebank 1 cupen i Buskerud, og det ble delt ut både premier for sprinten og sammenlagt. I sprinten tok Vår Emilie Solum 1. plass i jenter 11 år, Henrik Røste Thomassen 1. plass i gutter 11 år, på 2. plass i samme klasse kom David Bergan og Magnus Brauchle tok 3. plassen. Thomas Skikstein tok 2. plass i gutter 12 år, Andreas Præsterud tok 2. plass i gutter 13 år, Håkon Røste Thomassen tok 1. plass i gutter 14 år og Elisabeth Hartz Braathen tok 1. plass i jenter 15 år.

Her finner dere resultater fra lørdag sprint / stafett og søndag.

Buskerud cupen ble også avsluttet i helgen, og flere Simostranda utøver har tatt 1. plass i cupen for sesongen 17/18.
Jenter 11 år – Vår Emilie Solum, gutter 11 år – Henrik Røste Thomassen, gutter 14 år – Håkon Røste Thomassen, kvinner 17 år – Hedda Thoresen Bolstad og menn 18 år – Eskild Solum. Sammenlagt resultat finner du her.

Mixlag 13-16 år, Sivert Bjørndalen, Elisabeth Hartz Braathen og Håkon Røste Thomassen

 

 

Mixlag 11-12 år, Thomas Skikstein, Vår Emilie Solum og Henrik Røste Thomassen

Hedda med NM-bronse på Mix-stafett

Det ble en veldig fin avslutning på Voss for Hedda Thoresen Bolstad. Hedda gikk Mix stafett sammen med Herman Dramdal Borge og Brage Reier Groven i klasse 17-21 år. Hedda startet med å gå første etappe og gikk en flott etappe. Hedda skjøt to fulle hus uten å måtte bruke ekstra skudd og vekslet som nr 5. Begge gutta skjøt også fullt hus etter å ha brukt et ekstra skudd hver. De leverte god fart i sporet og gikk laget inn til en flott 3. plass. Gratulerer med NM-medaljen!

Ola Olafsbye, Kristoffer Solum, Martin Bjørndalen Mathisen og Ida Lien gikk også Mix stafett på ulike lag, men ingen av disse lagene var helt med i toppen.

Nå blir det en liten pause før sesongen avsluttes med Norges Cup finale på Lillehammer 6-8. april. I tillegg til finalen er det også NM for seniorene på Lillehammer som en del av juniorene kommer til å delta i.

Hedda sammen med Brage og Herman

NM og NC på Voss

Denne helgen er juniorløperne våre i Voss for å gå NM i normaldistanse og sprint Norges cup.
Ingen av våre løpere klarte å klatre opp på pallen, men flere var veldig nære.

Nærmest var Ida Lien i K20-21. På fredagens normaldistanse ble Ida nr 5. Da skjøt hun 0-2-0-2 og måtte tåle 4 tilleggsminutter. På lørdagens sprint ble det en 4. plass, kun 7 sek unna en 2. plass.

Ida

Sigrid Bredde Vig i K18-19 gikk inn til en 8. plass på normalen, mens hun ble nr 32 på sprinten. Hedda Thoresen Bolstad i K17 gikk inn til en 13 plass på normalen, mens hun ble nr 5 på lørdagens sprint.

NM distansen for M19 måtte avbrytes fredag da arrangøren fikk problemer med de elektroniske skivene. 19 åringene gikk da NM distansen lørdag istedenfor sprinten.

Kristoffer Solum var vår løper i 19 års klasssen som måtte gå NM distansen på lørdag. Det gjorde han utrolig  bra og gikk inn til en flott 18. plass. Han hadde 17 treff av 20 mulige.

 

Kristoffer

Martin Bjørndalen Mathisen i M20-21 ble nr 33 på normalen, mens han ble nr 24 på sprinten. I M18 år hadde vi to utøvere med. Ola Olafsbye ble henholdsvis nr 40 og 43, mens Emil Tangerud Viken nr 58 og nr 60. I den yngste juniorklassen M17 hadde vi Sander Brevik Lillemoen som ble nr 61 på normalen og nr 50 lørdag.

I morgen er det NM Mix stafett. Det er kretsvise lag hvor lagene består av to gutter og ei jente.

Vi gratulerer alle med flotte resultater og ønsker dere lykke til med stafetter i morgen.

Komplette resultatlister finner du her: http://www.skiskytingvoss.no/resultater/