Tapetserte pallen på Lygna!

Simostrandas gutter 14 gjorde rent bord under Lygnasætersprinten i helgen.

Sondre Johannessen klarte seg med to strafferunder under de vanskelige forholdene. Han vant 14-årsklassen 21 sekunder foran klubbkamerat Simen Kleven. Kleven måtte fire ganger i strafferunden. Og som om ikke dobbeltseier var nok, tok Vebjørn Søderberg Nyhus tredjeplasen. Vebjørn skjøt tre bom, og endte 28 sekunder bak teten. I denne klassen stilte 15 løpere til start.

I 11-årsklassen for gutter ble det fjerdeplass på Kristoffer Solum. Han var 1,35 minutter bak vinneren. I denne klassen kom Erik-Andre Eizenberger på niende og Sondre Holth Sætra på ellevte plass.

I klasse 12 år gutter ble det en sterk dobbeltseier til Simostranda. Dag Sander Bjørndalen klatret høyest på pallen og vant løpet med kun to strafferunder. Lars Kleven ble nummer to, 48 sekunder bak Bjørndalen. Erik Ramstad ble nummer åtte, mens Rune Johansen ble nummer 20. I denne klassen var det 29 løpere.

Oscar Lillemoen ble nummer fire i 13-årsklassen. Han pådro seg syv strafferunder, men var kun 36 sekunder bak førsteplassen.

I jentenes 11-årsklasse tok Frida Søderberg Nyhus tredjeplassen. Hun var 1,46 bak vinneren og hadde syv bom. Anna Thoresen Bolstad ble her nummer fem.

Silje Johannessen tok en sterk andreplass i 12-årsklassen. Hun var 31 sekunder bak teten, og skjøt tre bom. Kristiane Holm ble nummer fire, 49 sekunder bak.

For de yngste rekruttene stilte Simostranda også med løpere både i nybegynner gutter og jenter under 11 år. Her ble det fine prestasjoner av Simen Bergsrud, Martin Lien, Sander Brevik Lillemoen, Sivert Sætra, Hedda Thoresen Bolstad og Karoline Holm.

Takk til Per Skøien for glimrende tekst.