Hedda Thoresen Bolstad er tatt ut til jr. VM i Sveits og Sivert Bjørndalen på pallen i Norges cupen!

Sivert på 3. plass på Oppdal
Hedda i full fart på Oppdal

Den første Norges cupen i skiskyting i 2020 gikk av stabelen på Oppdal første helgen i januar. På lørdag var det sprint i ungdomsklassene 17, 18 og 19 år, mens det var fellesstart for juniorklassen 20-22 år og senior. Dette ble snudd om på søndagen slik at alle gikk en sprint og en fellesstart i løpet av helgen. Fra Simostranda IL stilte 5 utøvere på startstreken. Gjennom hele helgen var det utfordrende vindforhold så det var til tider vanskelig på standplassen.
Både Elisabeth Hartz Braathen (K17) og Sivert Bjørndalen (M17) gikk gode løp og fikk hver sin 14. plass i sine klasser. Hedda Thoresen Bolstad (K19) fikk nok en glimrende pallplassering med sin 2. plass på sprinten på lørdagen. Hun var bare 5 sekunder bak vinneren.
På søndagens fellesstart viser Hedda igjen hun holder stor fart i sporet, men med 6 bom ble det for tøft å være med helt i toppen og hun havnet til slutt på 6. plass.
Etter to gode løp i forrige runde av Norges cupen klarte endelig Sivert Bjørndalen å ta steget helt opp på pallen. Han fikk 6 bom i den vanskelige vinden, men 14 treff på to liggende og to stående skytinger holdt til 3. plass. Gratulerer så mye til Sivert!
I junior klassen fikk Dag Sander Bjørndalen (M20-22) en 34. plass på fellesstarten på lørdagen, men gikk seg opp til en sterk 9. plass på søndagens sprint. Veldig gledelig er det også at Martin Bjørndalen Mathisen stadig tar nye steg mot toppen i senior klassen og gjennomførte en meget god fellesstart med 17 treff og kom på en flott 12. plass. På søndagens sprint ble han nr 16.

Vi gratulerer Hedda som etter sterke resultater så langt i sesongen ble belønnet med en plass til jr. VM i sveitsiske Lenzerheide i perioden 23. januar til 2. februar og ønsker lykke til!