Ny seier til Hedda i Norges cupen i skiskyting.

På lørdag var det normalprogram på Norgescupen, nå kalt Lerøy Cup, på Lygna Skisenter. Normal er den skiskytterøvelsen der man har 4 skytinger, to liggende og to stående, og ikke går strafferunder om man bommer, men får ett minutt tillegg for hver bom. Rennene på Lygna var også ett av mønstringsrennene for uttaket til vinterens junior VM som går i Lenzerheide i Sveits i slutten av januar.
Det snødde kraftig så det var tunge løyper, men Hedda Thoresen Bolstad som nå konkurrerer i Kvinner 19 år fortsetter der hun slapp i fjorårssesongen med en overbevisende seier. Hun bommet to ganger på første skyting, men med feilfri skyting på de tre neste vant hun til slutt med over minuttet.
Sivert Bjørndalen gjorde også ett kjempeløp og havnet på 5 plass med totalt 4 bom i Menn 17 år.
Andre deltagere fra Simostranda var Martin Bjørndalen Mathisen som ble nr 32 i seniorklassen, Dag Sander Bjørndalen ble nr 17 i Menn 20-22 år og Kristoffer Solum ble nr 47, også han i klassen Menn 20-22. På søndag var det sprint. Der skyter man en liggende og en stående serie og går en strafferunde for hver bom. En bom på hver av skytingene holdt akkurat ikke til pallplass for Hedda som endte på 4 plass.
Sivert følger opp gårsdagen med en ny topp 10 plassering. Også han fikk en bom på hver av skytingene og med god fart i sporet ble han nr 7.
Trym Blegeberg Skibrek hadde virkelig stilt inn børsa og traff alle blinkene. Det holdt til 40. plass i klassen Menn 19 år.
Øvrige resultater på sprinten: Martin Bjørndalen Mathisen nr 25 i Menn senior, Dag Sander Bjørndalen nr. 19 og Kristoffer Solum nr 64 i Menn 20-22 år og Karoline Holm ble nr 22 i Kvinner 19.