Tre klassevinnere på Ål i helgen

Ida Lien, Kenneth Ruud og Jan-Erik Buskerud vant sine klasser under Sparebank 1 Cup på Liatoppen i Ål søndag 8. Februar. I alt deltok 41 løpere fra Simostranda under søndagens renn. I så å si alle klasser var våre løpere godt fremme, og gledelig kan vi notere oss for tre klasseseiere under arrangementet.

I klasse nybegynner gutter under 11 år, stilte syv av våre til start: Erik-André Eizenberger, Jonas Holm, Martin Lien, Henrik Skøien, Eskild Solum, Kristoffer Solum og Sondre Holt Sætra leverte flott innsats. Det samme gjorde Frida Nyhus i den yngste klassen for jenter. I klasse gutter 11 år, tok Christian Skøien en fin andreplass, 52 sekunder bak vinneren. Dag Sander Bjørndalen fulgte opp med tredjeplassen. Lars Kleven ble nummer fem, Erik Ramstad nummer seks, Rune Johansen nummer ni, Haakon Fossheim Bjørndalen nummer ti og Even Fossen Grønhovd ble nummer 11. Kenneth Ruud var ikke snauere enn at han vant klasse gutter 12 år. Kenneth fikk to bom, men fikset seieren med to sekunders margin. I denne klassen ble Martin Bjørndalen Mathisen nummer fire, Oscar Lillemoen nummer syv, Niklas Gamst Schjerven nummer 11, Didrik Bekken nummer 14 og Anders Vatnebryn tok 17. plass. Kristiane Holm ble best av våre med en god fjerdeplass i klasse jenter 11 år. Kristiane var 2.19 minutter bak vinneren. Her ble Live Bendiksby nummer syv. Ida Lien utklasset konkurrentene i 12-årsklassen for jenter. Ida klarte seg med én bom, og vant klassen med hele 2.14 minutter foran klubbvenninnen Marie Kvistad Vee. Hanna E. Andersen ble nummer fire, Kari Velstad nummer fem, mens Liv Kleiv ble nummer ti. I klasse gutter 13 år tok Vebjørn Søderberg Nyhus en fin tredjeplass. Jonas Karlsen fulgte opp og ble nummer fire. Simen Kleven endte som nummer seks i denne klassen. Anette Grønhovd Fossen ble best av våre i 13-årsklassen for jenter. Hun ble nummer fem. Her ble Martine Opsahl Oldebråten nummer syv. Simostranda hadde én løper på startstreken i klasse jenter 14 år. Maren Bendiksby kapret andreplassen i klassen, 2.09 minutter bak vinneren. Gaute Kvistad Vee ble beste simostrandaløper i klasse gutter 15 år. Gaute måtte tåle én bom, og havnet på femteplass. Her ble Tomas Ruud nummer syv, Tord E. Andersen nummer ni og Håkon Skinnes nummer ti. Jan-Erik Buskerud gjorde sine saker knallgodt i 16-årsklassen for gutter. Tre bom på standplass til tross, Jan-Erik vant sin klasse med 32 sekunders margin. I klasse jenter 15 år sikret Siri Kleiv oss en fjerdeplass, 2.32 minutter bak vinneren. Åshild Tovsrud fulgte på plassen bak.