Rent bord i Drangedalssprinten

De unge skiskytterne fra Simostranda gjorde rent bord under lørdagens sprint i Telemark.

Drangedalssprinten gikk av stabelen midt inne i Sputnik-land i cirka ti kuldegrader og flott solskinn.

Simostrandas løpere vartet opp med total dominans på resultatlistene etter målgang.

Kristiane Holm vant 12-årsklassen for jenter. Hun hadde riktignok syv bom, men gikk fort og slo nummer to i klassen med ni sekunder. I denne klassen deltok det kun to løpere.

Adskillig større deltakelse i 12-årsklassen for gutter. Her skulle 13 unge herrer gjøre opp seg imellom. Svært gledelig ble det delt seier i klassen til Christian Skøien og Dag Sander Bjørndalen. Skøien pådro seg tre bom, og Bjørndalen én bom. Likevel sluttførte de løpet på lik tid, noe som holdt til delt førsteplass. Duoen var 32 sekunder foran tredjeplassen. Nummer fem i denne klassen ble Eivind Solum. Han måtte ut i to strafferunder, og var 1.14 minutter bak teten.

Ida Lien disket opp med seier i 13-årsklassen for jenter. Hun fikk tre runder men var solide 3.14 minutter foran nummer to. Hanna E. Andersen ble nummer tre i klassen. Hun pådro seg fem bom og var 3.42 minutter bak klubbvenninnen. I denne klassen var det tre løpere på startstreken.

Oscar Lillemoen var alene i sin klasse, gutter 13 år. Oscar måtte gå ni strafferunder, men vant naturlig nok sin klasse.

Simostranda hadde også med flere løpere i klasse nybegynner under 11 år. I disse klassene er det ingen rangert resultatliste, men Martin Lien, Eskild Solum, Henrik Skøien, Lars Petter Skorta Larsen, Nils Kristian Skorta Larsen og Sander Lillemoen gjorde sine saker svært bra. Det samme gjorde Karoline Holm i den yngste jenteklassen.