Østlandsmesterskapet 2011

(Tone Lien)

Flere av Simostranda-løperne hevdet seg helt i toppen i Østlandsmesterskapet som ble arrangert på Sjusjøen i helgen. Dette rennet er et landsdelsmesterskap for Akershus, Oslo, Vestfold, Buskerud, Telemark, Oppland og Hedemark. Lørdag var det normal som stod på programmet og søndag var det sprint. Simostranda IL fikk med seg hele 9 medaljer hjem fra mesterskapet.

Ida Lien (14) klatret helt øverst på pallen lørdag og var kjempefornøyd med løpet sitt. Det ble 2 bom på standplass, men med stor fart i løypa så holdt det til seier. Søndag klatret hun også opp på pallen, men denne gangen på tredje plass.

På søndagens sprint var det mange i tillegg til Ida som klatret på pallen. I jenter 13 år delte Kristiane Holm og Live Bendiksby 2. plassen. Begge jentene imponerte stort på standplass og skjøt feilfritt. Martin Bjørndalen Mathisen (14) og Simen Kleven (15) klatret begge på seierspallen søndag med tredjeplass etter å ha blitt nr 4 på lørdagens normalrenn.

I juniorklassene ble det tredje plass til Nina Støvern (18) på lørdag, mens hun på søndag tok sølv. Sølv ble det også til Jan Erik Buskerud (18) på søndagens sprint.